Hollanda Vize Başvuru Formu
Türkiye’den Hollanda’ya ziyaret gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda Büyükelçiliği veya Hollanda Konsolosluğuna Hollanda vize başvuru formu doldurup, ilgili evraklar eşliğinde vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Avrupa Birliği üyesi olan Hollanda, ülkesine yapılacak ziyaretler için schengen vizesi vermektedir. Vize başvuruları konsolosluk ve büyükelçilik yetkilileri tarafından detaylı bir şekilde incelenmekte olup, başvurudan itibaren 3 ile 5 iş günü içerisinde vizeler çıkmaktadır. Ancak bu süre konsolosluğun ve büyükelçiliğin iş yoğunluğu, vize başvurusunda bulunan kişiden ek belgeler talep edilmesi ve diğer durumlarda uzayabilmektedir.
Hollanda konsolosluğu ve büyükelçiliği Türkiye ve Hollanda resmi tatilleri harici günlerde hizmet vermektedir. Vize başvuruları hafta içi her gün sabah 8.30 ile 11.30 arasında kabul edilmektedir. Vizesi onaylanan pasaportlar mesai saatleri içerisinde sahiplerine teslim edilir. Hollanda büyükelçiliği ve konsolosluğunda tüm resmi konsolosluk işleri gerçekleştirilmektedir. Ancak konsolosluk işleri için vatandaşların önceden arayıp randevu alması ve hangi konuda işlem yaptıracaklarını bildirmeleri zorunludur. Konsolosluk telefonlarından ve mail adreslerinden vatandaşlar randevu alabilir ve ilgili tarihte beklemeden işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Hollanda Vize Başvuru Formu Detaylı Bilgiler
Hollanda’ya yapılacak olan ziyaretlerde Hollanda vize başvuru formu doğru bilgilerle ve amacına uygun olarak doldurulmalıdır. Yapılacak ziyaretin amacı açıkça belirtilmeli, evraklar ziyaret amacına uygun şekilde hazırlanıp konsolosluğa teslim edilmelidir. Hollanda Türkiye vatandaşlarına turistik, çalışma, eğitim, sağlık, oturma, aile birleşimi gibi çeşitli alanlarda vize uygulamaktadır. Turistik amaçlı yapılacak ziyaretlerde 90 günlük schengen vizesi verilmektedir. Diğer seyahat türleri için ise kişinin sahip olduğu konum, geçmiş Hollanda ziyaretleri ve ziyaret amaçlarına uygun olarak vizeler hazırlanmaktadır. Bu vize türlerinde verilen vize süresi, vize başvurusunda bulunan kişi ile yüz yüze yapılacak görüşmeye ve konsolosluk yetkililerinin inisiyatifine bağlıdır.
Turistik amaçlı yapılan olan ziyaretler için vatandaşlar büyükelçiliğe ve konsolosluğa doğrudan başvuruda bulunabilecekleri gibi, vize danışmanlık firmaları aracılığı ile de başvuru gerçekleştirebilir ve vizelerini alabilirler. Eğer ilk kez Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirilecek ise başvuru sahibi konsolosluğa davet edilerek vize görüşmesi talep edilmektedir. Sonraki ziyaretlerde kişinin konsolosluğa gitmesine gerek kalmadan aracı kurumlarla işlemlerini tamamlayarak vize alabilir. Konsoloslukta yapılan görüşmeler Türkçe, Felemenkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleşmektedir.
Vize başvuru formu toplamda 5 sayfa olup, Türkçe ve Felemenkçe dillerinden oluşmaktadır. Hollanda Schegen vize başvuru formu doldururken, formun sağ tarafında bulunan alan konsolosluk yetkilileri tarafından doldurulacağı için bu alanda herhangi bir işaretleme yapılmamaya özen gösterilmelidir. Vize başvuru formunda yer alan ilgili alanlar ve vize başvurusunda bulunan kişilerden talep edilen bilgiler şu şekildedir:
– Kişisel Bilgiler, Fotoğraf ve Pasaport Bilgileri:
Hollanda schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler öncelikli olarak istenilen niteliklere sahip, kişinin kimliğinin açıkça tanındığı biometrik bir fotoğrafı vize başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir. Kişi isim, soy isim, doğum tarihi ve yeri, uyruğu, cinsiyeti ve medeni hali bilgileri pasaport üzerinde yazan bilgilerle uyumlu olarak forma yazılmalıdır. Eğer başvuru sahibi reşit olmamış ise yasal velisini bu alanın altında bulunan bölüme kimlik bilgileri ve adresi ile belirtmelidir. Kimlik numarası ve başvuru sahibinin sahip olduğu pasaport türü izleyen alanda doldurulması gereken bilgiler arasında bulunuyor.
Bir sonraki adımda başvuru sahibi pasaport bilgilerini pasaport numarası, veriliş tarihi, geçerlilik süresi, pasaportun hangi makamdan alındığı bilgilerini yazmalıdır. İlk sayfanın sonunda başvuru sahibi kişisel e-mail adresini ve kendisine ulaşılabilecek bir cep telefonu numarasını yazarak kişisel bilgiler alanını tamamlamış olur. Eğer vize başvurusunda bulunan kişi başka bir milliyetin vatandaşı ise sayfanın en alt kısmında bulunan alanda istenilen bilgileri doldurması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu alanda hayır seçeneğini işaretleyerek izleyen sayfaya geçebilir.
– Mesleki Bilgiler ve Seyahat Detayları:
İzleyen sayfada vize başvurusunda bulunan kişiden Hollanda seyahatine dair detaylar ve mesleki bilgileri talep edilmektedir. Kişinin mesleği, çalıştığı iş yeri bilgileri, öğrenci ise hangi kurumda eğitim gördüğü ve adresleri bu alanda doldurulmalıdır.
Hollanda’ya hangi amaçla seyahat gerçekleştirilecek ise izleyen alanda ziyaret amacına uygun işaretleme yapılması gerekmektedir. Bu alanda birden fazla işaretleme yapılmaması ve hangi amaçla ziyaret gerçekleştirilecek ise o seçenek seçilmelidir. Eğer alınacak schengen vizesi ile başka ülkelerde ziyaret edilecek ise hangi ülkelere ziyaret gerçekleştirileceğinin formda belirtilmesi gerekmektedir. Son 3 yıl içerisinde alınan schengen vizeleri, süreleri ve hangi ülkelere ziyaret gerçekleştirildiği başvuru sahibi tarafından sunulması gereken bilgiler arasında bulunuyor. Başvuru sahibinin hangi tarihler arasında ziyaret gerçekleştireceği bilgisi de formda konsolosluk ile paylaşması gereken bilgiler arasında yer almaktadır.
Eğer Hollanda schengen vizesi talep eden kişi bir davetiye ile Hollanda’ya gidecek ise, davet gönderen kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini, Hollanda’da hangi adreste konaklayacağını doğru bilgilerle yazmalıdır. İş yeri daveti ile seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin Hollanda’da bulunan ve daveti gerçekleştiren şirketin bilgilerini izleyen sayfada ilgili alana iletişim numaraları ve adresleri ile girmesi gerekmektedir. Bu kurumda irtibat kurulan kişinin mesleki bilgileri ve iletişim numaraları da doldurulması zorunlu alanlar arasında bulunuyor.
– Seyahat Harcamaları:
Hollanda’ya ziyaret gerçekleştirecek kişi bir sonraki alanda seyahat harcamalarına dair bilgileri paylaşmalıdır. Eğer seyahat bizzat kendisi tarafından karşılanacak ise kişisel bilgilerini girmeli ve mali durumunu belgeleyen evrakları başvuru formu ile beraber konsolosluğa teslim etmelidir. Seyahat masrafları bir başkası tarafından karşılanacaksa, karşılayan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, mali detaylar ilgili kutucuklar işaretlenerek açıklanmalıdır.
– Aile Bilgileri:
AB üyesi ülkeler, İsviçre Konfederasyonu ve diğer Avrupa ülkelerinde vize başvurusunda bulunan kişinin akrabaları ve aile üyeleri bulunuyorsa izleyen alanda bu kişilerin bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Hangi ülkelerde yaşadıkları, ne kadar süredir orada oldukları, uyrukları ve akrabalık dereceleri belirtilmelidir.
Hollanda schengen vizesinde bulunan kişi formda yer alan tüm bu bilgileri doğru bilgiler ışığında doldurduktan sonra sayfanın en alt kısmında bulunan alana başvuruda bulunduğu tarih ve yer bilgisini girerek, kişisel imzası atıp form doldurma işlemini tamamlamaktadır. Eğer başvuru sahibi reşit değil ise imza yasal velisi tarafından isim ve soy isim bilgileri de eklenerek atılmalıdır. Bir sonraki sayfada Hollanda vizesi için tüm koşulların kabul edildiğine dair ve vize kabul edilmediği takdirde vize başvuru ücretinin talep edilmeyeceğine dair alanlar ve açıklamalar bulunmaktadır. Reddedilen vizelerde yeniden başvuru yapılırken vize başvuru ücretinin yeniden ödenmesi gerekmektedir.
Vize başvuru formunun en son sayfasında Hollanda schengen vizesi için yasal kurallar ve prosedürler sayfası bulunmaktadır. Form doldurulmaya başlanmadan önce bu alan dikkatli bir şekilde okunmalı, konsolosluğun talep ettiği şartlar ve vize koşulları konusunda detaylı bilgiler edinilmelidir. Bu alan okunduktan sonra sayfanın en alt kısmında bulunan alana tekrar tarih ve imza atarak, Hollanda vize başvuru formu ilgili evraklarla beraber konsolosluğa, büyükelçiliğe ve vize danışmanlık firmasına teslim edilir.
Vize başvurusu reddedilen kişiler yeniden Hollanda vize başvuru formu doldurup, yeni evraklarla tekrar başvuruda bulunmak zorundadır. Vize reddi yaşandığı takdirde ikinci başvurularda konsolosluk yetkililerinin daha titiz davrandığı unutulmamalı, ilk başvurularda tüm istenilen evraklar ve bilgiler tam olarak ve açık ifadelerle paylaşılmalıdır.,
Hollanda Vize Başvuru Formu S.S.S
Hollanda vize başvuru formu pdf olarak Hollanda Konsolosluğunun sitesinden indirilebileceği gibi , online başvuru formu da doldurulabilir.
Hollanda Vize başvuru formu yetkili vize başvuru merkezlerinde online olarak ya da çıktısı alınarak doldurulur. Verilen kişiler bilgiler eksiksiz ve hatasız olmalıdır.
Hollanda kısa süreli vizeleri yetkili vize başvuru merkezinden randevu alınarak alınır. Uzun süreli Hollanda vizelerinde ise Hollanda konsolosluklarından şahsen randevu almak gerekir.
.
Hollanda Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.