Avrupa Birliği üye ülkelerinden biri olan Hollanda, iş yapmak için mükemmel koşullara sahip olurken; ekonomik kalkınma için, büyük fırsatlar sunan bir ülkedir. Ülkeye çalışma, eğitim, aile birleşimi, tıbbi tedavi gibi amaçlarla kısa süreli vize alınarak giriş yapılabilir.
Kısa Süreli Schengen Vizesi (90 Gün ya da Daha Az)
Hollanda vizesi almak için ihtiyaç duyacağınız birtakım belgeler bulunur. İlk belge Avrupa Birliği’ni 90 günden daha kısa süre için ziyaret etmek isteyenler için, kısa süreli Schengen vizesi (90 gün ya da daha az) olacaktır.
İkinci belge ise oturum iznidir. Hali hazırdaki mevzuata uygun olarak; Hollanda’da yaşamak isteyen tüm AB üyesi olmayan ülke vatandaşları, ülkeye girmeden ve oturum izinleri sona ermeden önce, izin için başvuru yapmalıdır.
Kısa süreli Schengen vizesi;
- 180 günlük süre içinde, en fazla 90 gün kalış sürelerine izin verir.
- Hollanda’ya seyahat edecek kişi; bu 90 günlük kalış süresini, daha kısa da tutabilir.
- 180 gün içinde Schengen Bölgesi’nden çıkıp, tekrar giriş yapmak isteyen kişiler ise; vize başvurusu yaparken, çoklu giriş vizesi başvurusunda bulunmalıdır.
Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 pandemisi dolayısıyla; bazı ülkelerde geçici süreyle, sadece Hollanda Büyükelçilik, Başkonsolosluk ya da ilk giriş yapılacak yer Hollanda ise, vize başvuru merkezleri aracılığıyla, vize başvurusu yapılabilir.
Kısa Süreli Schengen Vizesi Başvuru
İlk gitmek istediğiniz yerin Hollanda olması durumunda; eğer AB, AEA ya da İsviçre vatandaşı olan bir aile üyesiyle seyahat edecekseniz, vize kolaylığından yararlanabilirsiniz.
Diğer yandan, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 nedeniyle, yapılacak bir duyuruya kadar, Hollanda Büyükelçiliği, Konsolosluğu ya da vize başvuru merkezleri aracılığıyla vize başvuru yapılamamaktadır.
Kısa süreli Schengen vizesi başvuru sürecini doğru şekilde atlatabilmek için, bazı kuralları bilmeniz ve bu yönde hareket etmeniz, vize kolaylığından yararlanmanız için önemlidir.
AB, AEA üyesi ülke vatandaşı ya da İsviçre vatandaşı olmanız durumunda
Vize kolaylığı avantajından yararlanabilmek için, 3 şartı yerine getirmeniz gerekir. Buna göre;
- Bir AB, AEA üye ülke vatandaşı ya da İsviçre vatandaşının ailesine mensup biri olmanız koşulunu yerine getirmeniz gerekir.
- Birlikte seyahat edeceğiniz ya da ziyaretine gideceğiniz aile üyesi; mensubu olduğu ülkeye seyahat etmesi ya da farklı bir ülkede yaşaması gerekir.
- Aile üyenizle ya da aile üyenizi görmek için gideceğiniz ülkeye seyahat etmeniz gerekir.
Tüm bu koşulların karşılanması durumunda başvuru belgelerinizi kontrol ederek, vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun yanında 18 yaşından küçük olan Hollanda vatandaşlarının ebeveynleri de bazı koşulları yerine getirmelidir.
18 yaşından küçük olan Hollanda vatandaşının ebeveyni durumundaysanız ve çocuğunuzla birlikte Hollanda’ya gitmek istiyorsanız, vize kolaylığı için başvuru yapabilirsiniz.
Havaalanı Transit Vizesi
Hollanda havaalanında kısa süreliğine kalma gibi bir planınız varsa, Hollanda havaalanı transit vize başvurusu yapmanız gerekir. Eğer Avrupa Birliği yasağına uygun şekilde bir muafiyet istisnanız yoksa, covid-19 pandemisi dolayısıyla, Hollanda’ya seyahat etmeniz mümkün değildir.
A tipi vize türüne giren bu vize; Schengen bölgesi haricinde bir varış noktasına gitmek için, Hollanda havaalanındaki uçaklara aktarma yapmanıza olanak tanırken; Hollanda ya da farklı bir Schengen ülkesine giriş yapamazsınız. Yani bu süreç; havaalanından ya da havaalanının uluslararası bölgesinden ayrılmamanız gerektiği anlamına gelir.
- Hollanda kısa süreli vizelerde, Schengen Bölgesi için ileriye dönük seyahat için uçak değiştirilmesi gerekir. Hollanda üzerinden başka bir Schengen bölgesine seyahat edecekseniz, Schengen vizesi alınmalıdır. Havaalanı transit vizeler, bu seyahatler için geçerli değildir.
- Kısa süreli vizelerde, Schengen dışında ileriye dönük seyahatlerde, Schengen Bölgesi içinde iki kez uçak değiştirilebilir. Schengen dışındaki bir ülkeye seyahat için, 2 farklı Schengen havalimanından geçme durumunuz varsa, ilk transit havaalanı Hollanda ise; kısa süreli Schengen vizesi almanız gerekir. Havaalanı transit vizeler, bu seyahatlerde geçerli sayılmaz.
Bunun yanında transit vizeye ihtiyacınız olup olmayacağı, uyruğunuza ve farklı koşullara göre değişkenlik gösterir. Diğer yandan; seyahatiniz için gerekli tüm evrakları tam ve doğru şekilde hazırlamış olsanız bile, transit vize ihtiyacınızın olup olmadığına bakılmayabilir ve uçağa binmeniz için gerekli izin, havayolu firmasına aittir.
Havaalanı Transit Vize Başvurusu
Uyruğunuza bağlı olmak üzere, seyahatleriniz sırasında Hollanda havalimanında duraklama yapacaksanız, Hollanda havaalanı transit vize başvurusu yapmanız gerekir.
Hollanda havaalanı transit vizesi; Schengen bölgesi haricinde başka bir ülkeye seyahat etmeden önce, Hollanda havalimanında, uçak değiştirme işlemine izin veren bir vize türüdür. Bu vize türüyle Hollanda’ya ya da başka bir Schengen ülkesine giriş yapılamaz. Yani Havaalanından ayrılamaz, başka ülkeye gidemezsiniz.
Bağlantılı uçuş planınız varsa ve bu uçuş planınız, başka bir Schengen ülkesine yapılacaksa, transit vize başvurusu yapmaz, sadece Schengen vizesine başvuru yapabilirsiniz. Bu sayede Schengen bölgesi içinde bulunan Hollanda havaalanı dışında, başka bir havaalanından aktarma yapacağınız zaman da geçerli olacaktır.
Afganistan, Kongo, Bangladeş, Küba, Etiyopya, Eritre, Gine, Gana, Gine Bissau, Irak, Nepal, İran, Nijerya, Sierra Leone, Pakistan, Somali, Sudan, Sri Lanka, Güney Sudan, Suriye gibi ülke vatandaşları; Hollanda havaalanından geçiş yapacaklarsa, Hollanda havaalanı transit vize başvurusu yapmak zorundadır.
Hollanda havaalanı transit vize muafiyeti olan durumlar da vardır. Buna göre;
- AB, Schengen Bölgesi içindeki bir ülke ya da AEA üye ülkesi için vize ya da oturum izni olanlar;
- Japonya, Amerika, Kanada için vize almış olanlar;
- Diplomatik vizeye sahip olanlar;
- AB, AEA ya da İsviçre ülke vatandaşının aile üyesi olma durumu olanlar;
- Kanada, San Marino, Amerika, Japonya gibi ülkeler için, sınırsız dönüş sağlayacak oturum izni alan kişiler;
- Nöbetçi uçuş ekibinden biriyseniz ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü üye ülkesi vatandaşıysanız, bu vizeden muaf tutulursunuz.
Hollanda havaalanı transit vize başvurusu yaparken, standart vize belgeleri dışında;
- Uçak bileti rezervasyon belgeleri;
- Yapılmış daha fazla seyahat kanıtı;
- Hollanda’da durulduktan sonra, bir sonraki ülke için geçeli olacak vize, pasaport ya da oturum izni;
- Küçük çocuklarının velayetlerine dair, ebeveynlerden alınan mahkeme kararı ya da çocuğun okulundan alınmış, çocuğun okula gelmesinde sakınca olmadığına dair rıza belgesi gerekir.
Hollanda havaalanı transit vizesi için başvurular; gerekli belgelerin hazırlanmasıyla birlikte, Hollanda Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne şahsen yapılır. Eğer bulunulan ülkede konsolosluk ya da büyükelçilik bulunmuyorsa, dış kaynaklı vize başvurularının yapıldığı Schengen bölgesi ülkesinin büyükelçilik ya da konsolosluklarına yapılır.
90 Günden Fazla Hollanda’da Kalmak (Uzun Süreli Vize)
Uzun süreli kalışlarda oturma izinlerinden ayrı şekilde vizeler, Hollanda için kısa süreli kalışlarda geçerli olmaktadır. Hollanda’da dört farklı vize türü vardır.
- 90 güne kadar olan konaklamalarda Schengen kısa süreli vize ya da turist vizesi;
- Hollanda havaalanında transit vize;
- Geçerli oturma izni olmayan, acilen yurtdışına çıkış yapması gereken Hollanda’daki yabancılar için dönüş vizesi ve;
- Oturum iznine başvurmak isteyenler için MVV geçici kalış iznidir.
90 günden fazla Hollanda’da kalmak (uzun süreli vize) işlemleri için, evrakların tam ve doğru şekilde hazırlanmış olması gerekir. 180 gün içinde, 90 günden fazla kalışlar için, oturum izni alınması gerekir. Ancak AB ya da AEA üye ülke vatandaşı iseniz, Hollanda için oturum izni ya da vize talep edilmez.
Uzun Süreli Vize (MVV)
Hollanda’da 90 günden daha fazla kalmak isteyen kişiler, oturum iznine başvuru yapmak zorundadır. Hollanda’ya seyahat öncesi, uzun süreli vize (MVV) başvurusu yapılmalıdır.
Hollanda’ya uzun süreli kalış için seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları; Hollanda Ankara Büyükelçiliği ya da Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla başvuru yapabilir.
Oturum izni ve MVV başvurusu yaparken;
- Hollanda Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’na şahsen başvuru yapılmalıdır.
- Hollanda’da işveren, aile üyesi, eğitim kurumu gibi ev sahipliği yapacak, kurum ve kişiler aracılığıyla başvuru yapılabilir.
Hollanda’da bir ev sahibiniz varsa; ev sahibiniz tarafından başvuru Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi IND’ye gönderilmiş olması gerekir. Vatandaşlık uyum sınavı için uygun olup olmadığınız ise kontrol ettirilmelidir.
- Başvurular Ankara Büyükelçiliği’nde online randevu sistemi üzerinden yapılır. Seyahat tarihinizden en az 3 hafta önce randevu almanız önemlidir.
- İstanbul Başkonsolosluğu’nda randevular, online randevu sistemiyle gerçekleştirilir. Ancak konsolosluk hizmetleri sınırlıdır ve randevu alım süreleri uzayabilir.
- Hollanda Ankara Büyükelçiliği ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlem süreleri ortalama 5 iş günü içinde gerçekleştirilir.
Türkiye içinde pasaportunuzu ev adresinize UPS aracılığıyla, belirtmeniz üzerine gönderilir. MVV detaylı pasaportunuzu, UPS üzerinden ancak başvurusu sırasında belirtmeniz üzerine gönderebilirsiniz. Bunun için ek masraflar oluşabilir.
Turuncu Halı Vizesi
Hollanda’ya iş için seyahat edecek Türk vatandaşları; kısa süreli Schengen vizesine ihtiyaç duymaları halinde, Turuncu halı vizesi alabilir. Ancak AB giriş muafiyetinden yararlanamıyorsanız, covid-19 sebebiyle Hollanda’ya seyahat etmeniz mümkün değildir.
- Turuncu halı vizesi, ülkeden ülkeye değişkenlik gösterir.
- Turuncu halı prosedürü için, vize sahibinin sıkça seyahat ettiğini kanıtlaması gerekir.
- Vize koşullarının, vize sahibi tarafından karşılanıp karşılanmadığı, elçilik tarafından onaylanır.
- Turuncu halı programının sizin için geçerli olup olmayacağı ise, bulunduğunuz ülkeye bağlıdır.
- Turuncu halı vizesi için; Turuncu halı tesisi başvuru formu, Turuncu halı tesisi yetkili imza listesi ve Turuncu halı tesisi yetkili çalışan listesi, standart vize evraklarıyla birlikte hazırlanmalıdır.
Turuncu halı vizesi; Hollanda’da hali hazırda olan ya da gelecekte ekonomik çıkarları bulunan şirketler için geçerlidir. Aynı zamanda kültürel, bilimsel ya da devletle alakalı işlerde de bu vize türü geçerli olabilmektedir. Bunun için elçilikten bilgi alınması gerekir.
Hollanda’ya Vize ile Seyahat Etmek
Batı Avrupa’da, Belçika’yı güneyde ve Almanya’yı doğuda sınırlayan küçük bir ülke olan Hollanda’ya vize ile seyahat etmek, özellikle covid-19 pandemisi nedeniyle, bazı sınırlamalarla gerçekleştirilebilir.
Vize muafiyetinden yararlanamıyorsanız; Hollanda’ya girmeden önce, kendi ülkenizde ya da ziyaret ettiğiniz başka bir Schengen ülkesinden Schengen vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir.
Hollanda Büyükelçiliği; pasaportunuz ve diğer destekleyici belgelerle birlikte gelmeniz gereken görüşme için, davetiye göndermeden önce, başvurunuzu ve gerekli tüm belgelerinizi gözden geçirecektir.
Hollanda’ya seyahat planlarınızda, en fazla 90 gün ziyaret için, kısa süreli Schengen vizesine ihtiyacınız vardır. Bu durum uyruğunuzla da ilgili olacaktır. Schengen vizesi; 180 günde sadece 90 günlük kalımlarda Hollanda ve diğer Schengen ülkeleri içinde özgürce dolaşmanıza olanak tanır.
Hollanda’ya Vizesiz Giriş
Hollanda’ya vizesiz giriş yapıp yapamayacağınız, uyruğunuza bağlı olarak değişir. Hollanda’da en fazla 90 gün vizesiz kalma özgürlüğüne sahipsiniz.
- Son 10 yıl içinde düzenlenen pasaport ya da seyahat belgesi hazırlanmış olmalıdır.
- Pasaport ya da seyahat belgesi; seyahat planı yaptığınız tarihten sonra, en az 3 aylık geçerliliğe sahip olmalıdır.
- Hollanda’da kalınan süre boyunca, günlük en az 55 Euro kadar masraflarınızı karşılayabileceğiniz miktarın olduğu kanıtlanmalıdır. Bazı durumlarda kefil istenebilir.
- Hollanda’da kalış sürecinizin amacı, gümrük ve göçmenlik görevlilerine kanıtlanmalıdır.
- Gidiş ve dönüş biletinin olduğu kanıtlanmalıdır.
- Hollanda ulusal güvenliğini tehdit edici bir durumunuz olmaması gerekir.
Hollanda vizesiz girişlerde Aralık 2022 yılından itibaren ETIAS üzerinden yetkilendirme işlemleri başlayacak ve başvurular online olarak gerçekleşecektir.
Vize Kaç Günde Çıkar?
Hollanda’ya vize kaç günde çıkar sorusu, Hollanda’ya seyahat edeceklerin merak ettiği bir konudur. Hollanda’ya seyahatlerde Schengen vizesi 15 ila 30 gün içinde gerçekleşir.
Ancak konsolosluğun ya da büyükelçiliğin yoğun işleri, tatil günlerinin olması, ek belgelerin talep edilmesi gibi sebeplerden dolayı bu süre uzayabilir. Bu yüzden vize başvurusu yaparken; seyahat tarihinizden en geç 15 gün önce ya da en erken 3 ay öncesinden başvuru yapılması önemlidir.
Vize İçin Belgeler
Hollanda’ya seyahat edecek kişiler, vize için belgeler hazırlamalı ve gerektiğinde ek belgeleri de tamamlamalıdır. Belgeler hem orijinal hem de kopyalarıyla sunulmalıdır.
Hollanda vizesi ek belgeleri;
- Doğru ve tam olarak doldurularak imzalanmış Hollanda vize başvuru formu;
- 35×45 mm ölçülerinde hazırlanmış, son 6 ay içinde çekilmiş, biyometrik fotoğraf;
- 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 yan yana boş sayfası bulunan pasaport ya da seyahat belgesi (belgeler Schengen bölgesinden ayrıldığınız andan itibaren, en az 3 ay daha geçerlilikte olmalıdır).
- Pasaportun kişisel bilgiler sayfasının 1 adet fotokopisi;
- Önceki pasaportların kişisel bilgiler sayfasının fotokopisi;
- Alınmış tüm giriş ve çıkış damgası olan vizelerin fotokopileri;
- Yasal ikametgâh adresi
- Schengen bölgesi rezervasyon güzergahının belgesi;
- Ziyaret bitiminde, ülkenin terk edileceğine dair kanıt;
- Sağlık sigortası poliçesi;
- İşverenden alınan izin, maaş, ziyaret süresi ve seyahat amacını gösterir izin belgesi;
- Çalışma izni ve maaş bordrosu;
- Seyahat süresince, en az 34 Euro ile kendinizi idame edebileceğinizi gösterir belge;
- Sponsorlu gelir belgesi
Tüm belgeler Felemenk, İngilizce, Fransızca ya da İspanyolca dillerinde hazırlanmalıdır. Bu dillerden biriyle hazırlanmamışsa, tercümesi muhakkak belgeler içinde sunulmalıdır.
Schengen Vizesini Uzatabilir miyim?
Hollanda’ya seyahat edecek kişilerin, merak ettiği bir başka konu ise, Schengen vizesini uzatabilir miyim konusudur. Hollanda bu konuda sıkı tedbirler almıştır ve bazı koşulların yerine getirilmesi gerekir.
Kısa süreli Schengen vizesini acil durumlarda uzatmanız mümkündür. Buna göre;
- Schengen bölgesinden, 90 günden fazla kalınmamalı ve bu süre geçirilmemelidir. Bu sürenin dışına çıkıldığında, vizeniz Hollanda ile sınırlandırılır.
- Kalış süresini uzatma nedeni açıklanmalıdır. Bu nedenin kanıtlanması gerekir.
- Hollanda’da kendinizi idame ettirecek yeterli paraya sahip olmanız gerekir. Bu sağlanamıyorsa, birinden kefillik istenmelidir.
- Geçerli seyahat sağlık sigortası olmalıdır.
- Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve en az 6 aylık geçerliliğe sahip olmalıdır.
Hollanda’da yasal olmayan şekilde ikamet vizenizi uzatmak için başka nedenlerinizi olduğuna dair hiçbir belirtinin olmaması da gerekir. Schengen vizesi süresi uzatılması esnasında, bir ücrete tabi olacağınız unutulmamalıdır.
Vize Başvurunuzu Reddetme Kararına İtiraz
Hollanda vize başvurunuzu reddetme kararına itiraz yapma hakkınız vardır. Ancak bunun için bazı aşamaları geçmeniz gerekir. Başvurunuzun reddedildiğine dair resmi bir mektup aldıktan sonra, karara itiraz için 4 haftanız vardır.
- Başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı, vize başlangıç tarihi ya da vize geçerliliği konusunda bir sorun olduğunu düşünmüyorsanız, itiraz edebilirsiniz.
- Hollanda vizesine, Schengen üye devleti aracılığıyla başvuru yapılmışsa, sadece o ülkenin itiraz etme hakkınız vardır.
- Başka birine itirazda bulunma yetkisi verebilirsiniz. Bunun için; Flemenkçe, İngilizce, Fransızca ya da Almanca dillerinden biriyle, yetki verildiğine dair mektup yazılır.
- Vizeye Türkiye ya da Fas’tan başvuru yaptıysanız, Hollanda’daki aile üyesi ya da arkadaşlarınızı ziyaret amacıyla alınan vize için başvuru yapmışsanız, bu kişiler sponsorunuz olduğu için, bu kişiler de sizin adınıza itiraz etme hakkına sahiptir.
Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ödenen başvuru ücreti geri iade edilmez. Yapılan itiraz onaylanmışsa; elçilik/konsolosluk aracılığıyla ya da vize başvuru merkezi aracılığıyla, yeniden randevu alabilirsiniz.
Yeniden randevu başvurusu alınırken; geçerli seyahat belgesi, itirazınızın onaylandığına dair belge ile mektupta belirtilmiş uçak ya da otel rezervasyonu, sigorta poliçesi gibi belgelerin de sunulması gerekir.
Yurt Dışında Kaybedilen, Çalınan veya Süresi Dolmuş Oturma İzni
Yurt dışında kaybedilen, çalınan veya süresi dolmuş oturma izni dolayısıyla Hollanda’ya geri dönmeniz mümkün olmaz. İlk yapmanız gereken şey, giriş vizesi almaktır.
Giriş vizesi ile; Hollanda Kraliyet Askeri ve Sınır Polisi KMar’a, diğer ülkelerdeki sınır polisine, havalimanı ve diğer yetkililere, oturma izninizin olduğunu ve Hollanda’da yaşayıp çalışabileceğinizi göstermiş olursunuz.
Süresi dolan oturum izninde;
Hollanda’da olmanız durumunda; yurt dışına seyahat planınız varsa ve sizin uzakta olmanız halinde, oturum süresinin bittiğini fark etmişseniz, ülkeden ayrılmadan önce, dönüş vizesine başvuru yapılması gerekir.
Yurtdışında bulunmanız durumunda; Hollanda oturum izninizin süresinin dolması durumunda, çıkış yaptığınız ülkeye giriş vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir. Giriş vizesi ortalama 15 gün içinde çıkmış olur. Düzenleme yapıldıktan sonra, en fazla 7 gün geçerli olacak giriş vizesi ile Hollanda’ya dönebilirsiniz.
Giriş vizesi için gerekli belgeler;
- Pasaport ya da seyahat belgesi: En az 2 boş sayfası olan pasaport olmalı ve seyahat belgesiniz, son 10 yıl içinde düzenlenmiş olmalıdır. Geçerliliği ise; dönüş tarihinizden itibaren, en az 3 ay olmalıdır.
- Schengen vize başvuru formu, doğru ve eksiksiz doldurulup imzalanmalıdır.
- 35x45mm boyutlarında biyometrik fotoğraf, son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.
- 18 yaştan küçük bireyler için; ebeveyn ya da yasal vasilerinin onayının bulunduğu belge ile her iki ebeveynin ya da vasilerin, pasaport ya da kimlik kartı fotokopisi olmalıdır.
- Hollanda’ya gitmek için, seyahat edilecek güzergâh belgesi
- Oturum izni kaybolmuş ya da çalınmışsa; varsa oturum izninin fotokopisiyle polis ifadesi olmalıdır. Polis ifadesi verilmemişse, kişinin kendisinin bir ifade düzenlemesi gerekir. Oturma izninin süresi dolduysa, oturma izninin orijinali getirilmelidir.
Giriş vizesi sadece Hollanda’ya geri dönmenizi sağlar. Başka bir Schengen ülkesi üzerinden Hollanda’ya dönüş izni verir. Ancak farklı bir Schengen ülkesine giriş hakkı sunmaz. Hollanda’ya geri dönüldüğünde, oturum izni için, Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi IND’ye başvuru yapılmalıdır.
Hollanda Vize Başvurusu Yeni Rehber S.S.S
Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?
Kısa süreli Hollanda Vizeleri için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu almak gerekir. Uzun süreli Hollanda vizeleri için ise Hollanda konsolosluklarına şahsen başvuru yapılmalıdır.
Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Kısa süreli Hollanda vizelerinin sonuçlanma süresi genel olarak 5 iş günüdür. Uzun süreli vizelerde bu süre bir ayı bulabilir.
Hollanda Vize Ücreti Nedir?
Kısa süreli Hollanda vizeleri için ödenecek konsolosluk harç bedeli 80 Euro, hizmet bedeli 30 Euro'dur.
Hollanda Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.